För oss med dålig musiksmak.

På begäran kommer ännu ett inlägg. Denna gång om min dåliga smak för saker och ting. Det är nämligen så att jag sällan tycker något som passar in hos massan. Min musiksmak är markant skiljd från den obildade allmänheten. Vilket på ett sett är väldigt tråkigt då det fullständigt saknas våglängder tillägnade oss. Inte ens i den kungliga huvudstaden kan jag lyssna på sändningar i bilen. Det hade jag kunnat om jag gillat rock, klassiskt, 60-tal, soul/r&b och såkallad "populärmusik". Likadant är det när man kommer hem och slår igång fjärrsynet. Endast dessa inoljade negresser som skakar stjärt i varje klipp. Vad är det som gör att vi som gillar elektroniskt är en så utmobbad grupp avskuren från samhället? Nu kanske du som läser tycker att alltsammans låter likadant. Du kanske stundom uttrycker dig "jag tycker inte om så'n där jävla techno". Stackars dig då. Du lär inte hört mycket av det heller, då det aldrig hörs. Elektronisk musik är en otroligt bred klassning, vilket omfattar samtliga låtar skapade på elektronisk väg. Därtill finns det nog ingen ny låt som inte färdigställts i en dator. Elektronisk musik innefattar allt från lugn folkmusik till ljudlig speedcore. Vill man lära sig mer om de olika grenarna i spanar man lämpligtvis in Ishkur's Guide to Electronic Music. Där finns ljudklipp från olika låtar från varje gren.
Det verkar som sydstatarna har vunnit som Michael Moore påpekat i en av sina filmer. Världen har fallit i en blingbling dekadens med hoppande bilar. Det behövs lite taktfasta slag, stela anleten och välkammade mittbenor för att styra upp det hela. De finns men de varken hörs eller syns. Man får helt enkelt leta upp dessa med ljus och lykta på världsväven. Det kan jämföras med de så kallade alternativa/indie/emo bajs som spys ut på radio. De ser dessutom ut som skogstroll och man misstager dem lätt med varandra då de ser likadana ut allihop. När denna grupp med näbbar och klor viftar kring sig vilt för att de vill vara annorlunda. Står vi där och förstår ingenting. Varför vill man vara annorlunda? Då får man inte höra det man gillar genom elektromagnetisk strålning.
Det nätsändningar men att sitta uppkopplad för att lyssna på något man gillar genom det trådlösa fjärrsambandsnätet blir tämligen kostsamt i längden. Elektronisk musik tillåter alla att skapa. Den ensamme mannen i källaren med sin synth och texter om ond och bråd död. Eller den skojfriske filuren med mycket självdistans som skapar "så'n där jävla techno" och roar sig åt att folk inte förstår att det är skämtsamt. Detta är i min smak mycket bättre än en man som sjunger om falska sockersöta känslor med sin gitarr och alldeles för stora frisyr. Gör som hårdrockarna och slå sönder dem. De kan gott bli till fjärrvärme.

Genom hemsida radiofakta fann jag dock BMU 91,6 en fåra för elektronisk dansmusik. Inte riktigt den musiksmak jag har men närmast hitintills. Detta är endast närradio så räckvidden är föga. Spana in EBM på Ishkurs sida. Dylik musik är det jag och mina öron njuter av. Men även annan elektronisk musik.

Nu är det inte endast inom ljudvågornas böljande värld jag har dålig smak utan även i övrigt. Detta kanske tas upp senare i framtiden.

Har någon några förslag om några radiostationer (även pirat) som sänder god musik  uppskattas det om det nämns i kommentarerna nedan. 

RSS 2.0